tiny house Leuven

tiny house Leuven
tiny house Leuven

Tiny house Leuven dankzij BUILDINC

In Leuven gaan wonen is vaak een dure bedoening. Gelukkig kan het ook goedkoper met kleine woningen zoals de tiny houses van BUILDINC! Deze kan je gebruiken als eerste verblijfplaats, maar ook als vakantiewoning. Lees hier meer over deze droomhuisjes.

tiny house Leuven

De tiny house movement

De tiny house movement kwam overvliegen uit Amerika als een alternatieve woonvorm. Daar was het vooral een reactie op de duurdere huizenmarkt, zodat vooral jongere mensen op zoek gingen naar goedkopere alternatieven zoals trailers, tiny houses of kangoeroewoningen. 

Ook bij ons zijn deze kleinere ruimtes aan een opmars bezig! Je vindt ze ondertussen overal in Vlaanderen terug, van kleine gemeenten tot grotere steden zoals Leuven.

Tiny houses in Leuven

In de regio rond Leuven kan je ondertussen allerlei tiny houses vinden, met een uniek ontwerp of verschillende afwerking. Zo’n klein huisje moet uiteraard bij je levensstijl passen, daarom worden deze woningen gebouwd om verschillende redenen. 

Rond Leuven kan je alvast op BUILDINC rekenen om het huisje van jouw toekomst te plaatsen. Wij begeleiden je door heel het proces! Neem snel en vrijblijvend contact op met onze experten.

Eerste verblijfplaats

Dat een tiny house als woning erkend kan worden als eerste verblijfplaats wist je waarschijnlijk niet, maar afhankelijk van de gemeente of stad kan het! Natuurlijk heb je hiervoor wel een vergunning nodig. Of je volgens de wetgeving je domiciliëring op een tiny house mag zetten in Leuven, vraag je best even na bij stad Leuven zelf.

Er bestaan heel inventieve tiny houses waarin je bijna niet merkt dat je over een kleinere ruimte beschikt. Door de voorzieningen op de juiste manier te plaatsen heb je zeker genoeg plaats om te leven, zonder in te moeten boeten op de grootte van het bed of de kastruimte. Je kan daardoor beschikken over een volwaardige woning, in het klein.

Vakantiewoningen

Een tiny house kan ook op een locatie rond Leuven geplaatst worden om als vakantiewoning te dienen. Wil je graag een buitenverblijf op een plekje in de natuur, maar toch dicht bij de stad? Of ligt jouw focus op het ontvangen van gasten? Alles kan! 

Dankzij de populariteit van tiny houses en de mogelijkheid om energiezuinig te werken door bijvoorbeeld een goed geïsoleerd huisje te bouwen en zonnepanelen te leggen, wordt jouw investering snel terugverdiend. In de juiste omgeving maak je van jouw project een winstgevende onderneming!

Permanent of verplaatsbaar?

In tegenstelling tot een traditionele woning kan een tiny house volledig verplaatsbaar zijn. Het kan ook vaststaan, waardoor het op je eigen grond rond Leuven kan staan als jouw nieuwe woning. De tiny house wetgeving in België is echter nogal vaag. Of je een bouwvergunning kan krijgen om jouw kleine woning te bouwen, hangt volledig af van de plaats waar je je nieuwe huisje wil zetten. Informeer jezelf dus zeker bij je stad of gemeente over de mogelijkheden!

Bouw jouw tiny house in stad Leuven - vertrouw op BUILDINC!

Ook rond Leuven kan je vertrouwen op de expertise van BUILDINC voor het bouwen van jouw nieuw, klein huisje! Onze vakmensen staan altijd voor jou klaar, ongeacht de regio van Vlaanderen.

Begeleiding op maat

Bij BUILDINC staan we erop om jou te begeleiden tijdens het hele proces, van ontwerp tot plaatsing. Wij bekijken samen met jou alle mogelijkheden en maken een offerte op maat. Dankzij onze persoonlijke aanpak kan jij binnenkort genieten van het huis van je dromen. Aarzel niet langer en neem contact met ons op!

Ecologisch en duurzaam

Onze missie bij BUILDINC is om op een ecologische en duurzame manier te bouwen. Daarom werken we met eco-vriendelijke materialen zoals het RICRON paneel, een volledig gerecycleerde bouwstof gemaakt met plastic dat uit de zee werd opgevist. 

Ook zijn onze woningen circulair, wat betekent dat hun onderdelen hergebruikt kunnen worden voor een ander project. Je tiny house beu? Vorm het om tot een tuinkantoor of pool house! Door met ons samen te werken krijg jij een stevige woning én draag je een steentje bij aan het milieu.

Start BUILDINC!

Ben jij klaar om aan jouw droomhuis te beginnen? Bouw jouw tiny house in Leuven met de hulp van BUILDINC! Neem snel contact met ons op.