Tiny house Limburg

Tiny house Limburg

Alles over een Tiny House in Limburg: de tiny house movement, de kostprijs en de voordelen. BUILDINC is dé specialist in het bouwen van energiezuinige Tiny Houses. Lees meer in dit artikel.

tiny house kopen 2

Tiny house Limburg

Tiny houses vind je tegenwoordig overal terug, ook in het mooie Limburg. Mensen boeken deze kleine huisjes als vakantie- of buitenverblijf tijdens vakantieperiodes, maar ze worden ook gebruikt om permanent in te wonen. Een weekendje overnachten in een Limburgs tiny house is de opportuniteit voor een vakantiegevoel in eigen land!

Ook in de regio Limburg kan je rekenen op de experten van BUILDINC voor het bouwen en plaatsen van jouw tiny house.

Tiny house movement

De ‘tiny house movement’ is een begrip dat wijst op de hype rond tiny houses die ontstond in de Verenigde Staten. Mensen gingen steeds meer op zoek naar alternatieve woonvormen, en gingen in tiny houses of trailers wonen. Het was een reactie op de stijgende huizenprijzen op de markt, waardoor vooral jonge mensen zich geen eigen woning meer konden veroorloven.

In België wordt het ook steeds duurder om een eigen woning te kopen. Het is voor mensen een extra reden om te kiezen voor een tiny house als eerste verblijfplaats

Daarnaast vind je de leuke, kleine huisjes ook als vakantieverblijf steeds vaker terug in België en Nederland. Verblijven in een klein huisje is een échte aanrader! In elke gemeente in België vind je tiny houses terug. In de Ardennen zijn ze bijvoorbeeld erg populair, waardoor je geluk moet hebben met de beschikbaarheid. Een reservering voor de gewenste datum is dus aangeraden! 

Tiny house West-Vlaanderen
Met een tiny house heb je minder kosten, zo heb je veel meer tijd om te gaan reizen en je passies te volgen.

De voordelen van tiny houses

Tiny houses hebben vele voordelen, waardoor ze bij heel wat mensen in de smaak vallen. 

Betaalbaar alternatief

Een van de grootste voordelen aan tiny houses is dat ze erg betaalbaar zijn. Een goedkoop alternatief dus voor een normaal huis. De prijs van een tiny house ligt ongeveer tussen de 30.000 en de 90.000 euro. Hoeveel je precies betaalt, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte, de inrichting en de materiaalkeuze. 

Wil je graag meer lezen over de prijzen van tiny houses? Neem dan zeker eens een kijkje op deze pagina

Gebouwd zoals jij het wil

Een tiny house kun je inrichten zoals jij het wil. De sanitaire faciliteiten (bv. douche en toilet), het aantal slaapkamers, de compacte keuken en het terras kan BUILDINC volledig volgens jouw wensen realiseren. Met dezelfde voorzieningen als in een normaal huis, is een tiny house een volwaardige woning! 

Tiny house Limburg 1

Ligging speelt geen rol

Door je tiny house te plaatsen in een groene omgeving kun je genieten van de natuur, de buitenlucht en de omgeving. Voor sommige mensen is hun tiny house daarom de perfecte getaway van het drukke werkleven. Daarnaast is een tiny house soms verplaatsbaar, waardoor ze meer flexibiliteit bieden.

Waarom kiezen mensen voor een tiny house?

Er zijn veel redenen waarom mensen kiezen voor een tiny house. Ontdek hieronder enkele van de voornaamste redenen!

tiny house bouwen 3

Als tuinhuis

Wonen in een klein huis bespaart geld op veel verschillende manieren. Je hoeft niet zoveel uit te geven aan verwarming, onroerende voorheffing of onderhoud. Bovendien hoef je met een tiny house niet lang een lening aan te gaan. Binnen enkele jaren ben je al schuldenvrij, terwijl je met een regulier huis soms wel tien tot twintig jaar moet afbetalen.

Als vakantieverblijf

Een tiny house als vakantieverblijf kiezen is ook erg populair. Je zet het huisje neer op een privé stukje bouwgrond, bij vrienden of op een vakantiepark en je kunt er elk moment naartoe om helemaal tot rust te komen. Op die manier moet je niet ver rijden om op vakantie te gaan. Je tiny house verhuren als vakantiewoning levert bovendien extra inkomsten op, waardoor je je investering makkelijk kunt terugbetalen.

Tiny house Limburg

In Limburg zijn er tal van redenen om een tiny house te bouwen. Laat je helemaal betoveren door de prachtige provincie Limburg en haar natuur! De regio biedt tal van mogelijkheden om tot rust te komen en er zijn allerlei leuke dingen te beleven, zowel voor volwassenen als voor kinderen. De prachtige omgeving is ook uiterst geschikt om te mountainbiken , te wandelen en te paardrijden. Kortom, aan leuke activiteiten geen gebrek!

Zet je tiny house in de buurt van lokale natuurprojecten, zoals het nationaal park Hoge Kempen of de Mechelse heide. Maar liefst 40% van de beschermde natuur in Vlaanderen ligt in de regio Limburg. Laat je daarom verrassen door de prachtige Limburgse natuur en geniet van een overnachting in een tiny house met uitzicht op de natuur!

Bouwen in Limburg: BUILDINC staat voor je klaar!

Ook in Limburg kan je rekenen op de expertise van BUILDINC voor het bouwen en plaatsen van het tiny house van je dromen. Wij verplaatsen ons binnen heel België en werken met offertes op maat. Onze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat jij het perfecte tiny house krijgt.

Wist je trouwens dat wij ecologisch te werk gaan? Zo werken we voornamelijk met eco-vriendelijke materialen, zoals het RICRON paneel, een volledig gerecycleerd paneel dat wordt vervaardigd uit verschillende lagen plastic uit de zee. Ook kan je kiezen voor een circulaire aanpak, waarbij materialen worden hergebruikt. Op die manier gaat niets verloren.

Klaar voor je eigen tiny avontuur? Contacteer BUILDINC en je tiny house is zo gebouwd!

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Je Tiny House kopen bij BUILDINC

Speel je al een tijdje met het idee om in een tiny house te gaan wonen? Of wil je het eerder bouwen als zorgwoning of extra studentenwoning? Of je nu een tiny house als vakantiehuis wil of als permanente woning, bij BUILDINC ben je aan het juiste adres! Wij zijn expert in modulair en ecologisch bouwen in België. Samen bekijken we wat er mogelijk is en wordt er op basis daarvan een offerte gemaakt. Lees hier hoe wij tewerk gaan:

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC : je krijgt van ons één vaste prijs voor een Tiny House volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een Tiny House van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je microwoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe jouw Tiny House gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alle twee: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Tiny Houses met BUILDINC is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

DUURZAME OPLOSSING

Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan ben je met een tiny house al op de goede weg. Bij het bouwen van een tiny house wordt er namelijk steevast gebruikgemaakt van duurzame materialen. Ook bij BUILDINC proberen wij ons steentje bij te dragen. Zo produceren wij met het RICRON paneel; een volledig gerecycleerd paneel met verschillende lagen plastic die zo uit de zee worden gevist. Het eco-vriendelijke product heeft al verschillende awards op zijn naam staan en is erkend door het WWF. Daarnaast zijn wij niet enkel 100% duurzaam, maar ook 120% circulair. Al het materiaal waarmee de tiny house gebouwd wordt, kan opnieuw geïntegreerd worden in nieuwe bouwprojecten.

Hoe kan ik de prijs drukken?

Tiny house bouwen of laten bouwen

Sommige mensen kiezen ervoor zelf aan de slag te gaan bij het bouwen van hun tiny house, omdat ze dit leuk vinden, maar misschien ook omdat ze denken op die manier de kosten te kunnen drukken. Dit is echter niet altijd het geval! Als je weinig ervaring hebt kunnen er immers heel wat zaken mislopen door fouten en verlies je bovendien ook gewoon kostbare tijd. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van waterschade of slechte isolatie, wat je op termijn duur kan komen te staan.

Daarom is het vaak beter simpelweg een beroep te doen op een expert, zoals BUILDINC. Hierdoor ben je zeker van een kwalitatief afgewerkt huisje en heb je meer zekerheid wat betreft de prijs, die bepaald wordt in de offerte. Bovendien biedt een professional vaak ook meer mogelijkheden op het vlak van afwerking, verschillende opties en upgrades. Bij BUILDINC hebben we jarenlange ervaring en expertise opgebouwd, die we graag voor jou aanwenden!

Gerecycleerde materialen

Je kunt ervoor kiezen om te werken met gerecycleerde materialen voor de bouw van je tiny house, wat de prijs kan drukken. Daarnaast is het ook een erg duurzame keuze! Bij BUILDINC wordt trouwens altijd gewerkt met eco-vriendelijke materialen.

Veelgestelde vragen over Tiny Houses

De Belgische wetgeving is erg vaag rond Tiny Houses. Bij een bouw is er altijd een vergunning nodig. De kans van slagen voor de vergunning is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Reglementering in je gemeente
  • De omgeving van je huis
  • Inkijk privacy van je buren

Mocht het niet lukken zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden om je woning uit te breiden zoals aanbouw of werken met een optopping

Tiny Houses worden niet altijd erkend als woning omdat de bewoonbare ruimte soms kleiner is dan wat de woonwetgeving voorschrijft.

Voor domiciliëring moet je eerst informeren bij je gemeente. Of je moet je domicilieadres ergens anders zetten, maar dan woon je officieel niet in je microwoning.

Met het modulair systeem van BUILDINC kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden in je natuurhuisje.
Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid om meerdere verdiepen bij te bouwen.
Tiny Houses en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.
BUILDINC biedt de mogelijkheid om je woning uit te breiden op maat. Zo heb je ook een mini natuurhuisje met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.
Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.
Niet onbelangrijk bij het bouwen van een microhuisje is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

BUILDINC: jouw veilige keuze

Klaar voor een tiny house te kopen dat voldoet aan al jouw wensen? Aarzel niet langer en doe een beroep op de expertise van BUILDINC voor het bouwen en plaatsen van jouw droomproject! Zo ben je zeker van een hoogstaand afgewerkte tiny house en kun je rekenen op een offerte op maat. Zo wordt jouw tiny house-droom werkelijkheid!

Waar mag ik een Tiny House zetten?

Wil je een Tiny House bouwen in België of Nederland? De regelgeving voor tiny houses in België of Nederland is in elke gemeente anders. Zo heeft de stad Leuven al een eigen regelgeving klaar. Wat wel algemeen is vastgelegd, is dat een tiny house minstens 18m2 groot moet zijn. Ook heb je steeds een bouwvergunning nodig om een tiny house te kunnen plaatsen.

Lees meer:

Laat je inspireren door design:

Wie eens tiny houses opzoekt op Pinterest, zal al snel verliefd worden op deze charmante type woningen. Elke vierkante meter wordt benut en knus ingericht voor maximaal comfort en woonplezier. Doordat een tiny house bij BUILDINC altijd in samenspraak met de klant worden ontworpen, zal die er exact uitzien zoals in jouw dromen. Graag een A-frame tiny house (met het typische dak)? Of eerder een blokje? De keuze is aan jou!