Tiny house Oost-Vlaanderen

Tiny house Oost-Vlaanderen
Alles over een Tiny House in Oost-Vlaanderen: de prijs, mogelijkheden en bouwproces. BUILDINC is dé specialist in het bouwen van energiezuinige Tiny Houses. Lees meer in dit artikel.
tiny house kopen 2

Meer weten

Tiny houses in België winnen aan populariteit. Dankzij verschillende realityshows, zoals Tiny House Nation op Netflix, is de tiny house movement vanuit de Verenigde Staten overgewaaid. Er zijn dan ook heel wat voordelen en mogelijkheden aan verbonden! Ontdek wat BUILDINC voor jou kan doen om je tiny house-droom waar te maken

Leuke tiny houses en hun voordelen

Een gezellig ingericht tiny huisje met een mooi uitzicht verstopt in een klein dorpje in the middle of nowhere klinkt erg idyllisch, maar wist je dat tiny houses ook een lange lijst voordelen hebben?

Tiny house Oost-Vlaanderen
Met een tiny house heb je minder kosten, zo heb je veel meer tijd om te gaan reizen en je passies te volgen.

Tijd voor jezelf

Een gezellig ingericht tiny huisje met een mooi uitzicht verstopt in een klein dorpje in the middle of nowhere klinkt erg idyllisch, maar wist je dat tiny houses ook een lange lijst voordelen hebben?

Betaal minder aan vaste kosten

Kleine huisjes, kleine zorgen, want wonen in een tiny huis is the easy way of living. Omwille van de kleine ruimte betaal je een stuk minder aan vaste kosten

Minder werken

Daarnaast zijn de tiny houses van BUILDINC voorzien van duurzame oplossingen. Hierdoor is het mogelijk om te leven van een lager inkomen. Je kan het dus met gemak rustiger aan doen op het werk en toch dezelfde levensstandaard behouden.

Meer tot rust komen

Leven in een tiny house betekent ook minder schoonmaakwerk. Op die manier heb jij meer tijd voor hobby’s en rust

Sociaal contact en unieke ervaringen

Minimalistische levensstijl

Een tiny house betekent minder spullen. De nadruk ligt voornamelijk op sociaal contact en leuke belevenissen. Afhankelijk van de ligging van je tiny house kan je de stad in trekken of, bijvoorbeeld in de Vlaamse Ardennen, de mooiste dorpjes en de prachtige omgeving ontdekken.

Hogere levenskwaliteit

In de natuur geniet je van de rust en stilte. Er is meer tijd om te genieten van een lekkere maaltijd of barbecue met vrienden. Lokale natuurprojecten steunen en andere hobby’s uitoefenen zorgen voor een positieve mindset. Minder spullen en meer sociaal contact dragen bij tot een hogere levenskwaliteit. Verblijven in een tiny house is dus niet alleen super leuk, het is ook goed voor je gezondheid!

modulair bouwen
Makkelijk verplaatsbaar dankzij ons modulair systeem
casco woning

Betaalbaar wonen

Zoals hierboven al aangeven betaal je, door de ecologische opbouw en kleinere oppervlakte, een stuk minder aan vaste kosten per maand. Een tiny house bouwen is ook veel goedkoper dan een gewoon huis bouwen en je bespaart daarnaast heel wat op onderhoud. In enkele jaren is je lening afbetaald, terwijl je voor het kopen of bouwen van een gewoon huis soms meer dan twintig jaar moet afbetalen!

Kleinere ecologische voetafdruk

De tiny houses van BUILDINC zijn 100% duurzaam. Elk tiny huis dat BUILDINC bouwt of heeft gebouwd bestaat volledig uit natuurlijke of gerecycleerde materialen. Het RICRON paneel, dat we bij de opbouw van elk tiny house gebruiken, wordt gemaakt uit gerecycleerd plastic uit de zee. Daarnaast zetten we ook in op circulair bouwen. Dat wil zeggen dat alle materialen, ook de natuurlijke materialen, waarmee het tiny huis werd gebouwd volledig opnieuw gebruikt kunnen worden. Op die manier dragen de bewoners van een BUILDINC tiny house bij aan een duurzame en groene toekomst.

De mogelijkheden van een tiny house

Tiny houses zijn amper 50 vierkante meter (dat is 500 000 vierkante centimeter!). Toch is deze kleine oppervlakte van alle gemakken voorzien, zelfs een hot tub is geen probleem! Hoe jij jouw tiny house gezellig maakt, laten we over aan jou. BUILDINC kijkt naar de praktische kant van de zaak. Bij ons krijg je niet zomaar een pipowagen of een glamping yurt, maar een volwaardige woning in klein formaat.

Casco: zelfgebouwd tiny house

Bij een Casco tiny house voorziet BUILDINC een volledig geïsoleerd skelet van een tiny house. Dit uiteraard volgens het plan dat jij voor ogen had, bijvoorbeeld met aparte slaapkamer en grote ramen. Daarnaast doen we ook de afwerking van de buitenkant

Indien gewenst leveren we het materiaal voor de afwerking aan de binnenkant en bieden we enkel praktische hulp. Casco is bedoeld voor mensen met een klein budget en de vaardigheid om een huis zelf af te werken. In ruil voor je harde werk krijg je een zelfgebouwd tiny house, volledig volgens je eigen wensen!
Tiny house Oost-Vlaanderen

Tabiclack: modulair tiny house

BUILDINC gebruikt bij modulaire tiny houses het Tabiclack systeem. Als exclusieve verdeler van Tabiclack panelen garanderen we een snelle en luchtdichte constructie met een hoge isolatiewaarde. Het Tabiclack systeem voldoet aan de strenge bouwnormen en kan met gemak gedemonteerd worden. Je verplaatst je tiny house dus met gemak van de stad naar de Vlaamse Ardennen. Je kan zo met een gerust hart de ideale plek voor jouw tiny house uitzoeken!

Wat kost een tiny house?

De kost van een tiny house is van verschillende factoren afhankelijk: het materiaal, de grootte, de afwerking. Die factoren worden bepaald door de woningstructuur, de keuze voor prefab of maatwerk en technische voorzieningen. De prijs ligt daardoor meestal tussen de 50.000 en 100.000 euro. Toch is het nog steeds een pak minder dan een regulier huis kopen of bouwen!

Wetgeving in Oost-Vlaanderen

Een tiny house huren of verhuren

De meeste tiny houses worden als knusse vakantiewoning verhuurd. Een tiny house verhuren kan met gemak, want domiciliëring hoeft niet. Heel wat mensen willen overnachten in een tiny house tijdens een weekendje weg. Een tiny house verhuren via het internet is dan ook heel makkelijk.

Tiny house Oost-Vlaanderen

Een tiny house als permanente woning

Wettelijk kader van de Vlaamse overheid

Omwille van de wetgeving dienen tiny houses meestal als unieke accommodatie en niet om permanent in te gaan wonen. Er is namelijk geen duidelijk wettelijk kader voorzien vanuit de Vlaamse overheid. De wet loopt duidelijk achter, maar de overheid belooft nieuwe regels te voorzien tegen 2024.

Een vergunning is nodig

Vergis je niet, ook voor een tiny house heb je een vergunning nodig! Je mag niet zomaar je tiny house bouwen op eender welk stukje grond. Je hebt een vergunning nodig voordat je toestemming krijgt om je tiny house te bouwen of neer te zetten. Hoewel het al mogelijk is om een vergunning aan te vragen, weten steden en gemeenten niet hoe ze ermee moeten omgaan. Aangezien er tot nu toe nog geen handvatten zijn vanuit de overheid verloopt het proces erg stroef.

Reglement per gemeente

Toch zijn er al enkele Belgen die een tiny house als woning hebben. In een paar gemeenten in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant is het mogelijk. Dat komt doordat het per gemeente beslist wordt. De ene gemeente is natuurlijk progressiever dan de andere, maar er is licht aan het einde van de tunnel!

Bouw je tiny droom met BUILDINC

Je eigen tiny house bouwen in Oost-Vlaanderen? Laat ons weten hoe jouw prachtige tiny house eruit moet zien en vraag een gratis offerte aan. Samen maken wij jouw droom waar op een slimme, snelle en groene manier! 

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Je Tiny House kopen bij BUILDINC

Speel je al een tijdje met het idee om in een tiny house te gaan wonen? Of wil je het eerder bouwen als zorgwoning of extra studentenwoning? Of je nu een tiny house als vakantiehuis wil of als permanente woning, bij BUILDINC ben je aan het juiste adres! Wij zijn expert in modulair en ecologisch bouwen in België. Samen bekijken we wat er mogelijk is en wordt er op basis daarvan een offerte gemaakt. Lees hier hoe wij tewerk gaan:

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC : je krijgt van ons één vaste prijs voor een Tiny House volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een Tiny House van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je microwoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe jouw Tiny House gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alle twee: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Tiny Houses met BUILDINC is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

DUURZAME OPLOSSING

Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan ben je met een tiny house al op de goede weg. Bij het bouwen van een tiny house wordt er namelijk steevast gebruikgemaakt van duurzame materialen. Ook bij BUILDINC proberen wij ons steentje bij te dragen. Zo produceren wij met het RICRON paneel; een volledig gerecycleerd paneel met verschillende lagen plastic die zo uit de zee worden gevist. Het eco-vriendelijke product heeft al verschillende awards op zijn naam staan en is erkend door het WWF. Daarnaast zijn wij niet enkel 100% duurzaam, maar ook 120% circulair. Al het materiaal waarmee de tiny house gebouwd wordt, kan opnieuw geïntegreerd worden in nieuwe bouwprojecten.

Hoe kan ik de prijs drukken?

Tiny house bouwen of laten bouwen

Sommige mensen kiezen ervoor zelf aan de slag te gaan bij het bouwen van hun tiny house, omdat ze dit leuk vinden, maar misschien ook omdat ze denken op die manier de kosten te kunnen drukken. Dit is echter niet altijd het geval! Als je weinig ervaring hebt kunnen er immers heel wat zaken mislopen door fouten en verlies je bovendien ook gewoon kostbare tijd. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van waterschade of slechte isolatie, wat je op termijn duur kan komen te staan.

Daarom is het vaak beter simpelweg een beroep te doen op een expert, zoals BUILDINC. Hierdoor ben je zeker van een kwalitatief afgewerkt huisje en heb je meer zekerheid wat betreft de prijs, die bepaald wordt in de offerte. Bovendien biedt een professional vaak ook meer mogelijkheden op het vlak van afwerking, verschillende opties en upgrades. Bij BUILDINC hebben we jarenlange ervaring en expertise opgebouwd, die we graag voor jou aanwenden!

Gerecycleerde materialen

Je kunt ervoor kiezen om te werken met gerecycleerde materialen voor de bouw van je tiny house, wat de prijs kan drukken. Daarnaast is het ook een erg duurzame keuze! Bij BUILDINC wordt trouwens altijd gewerkt met eco-vriendelijke materialen.

Veelgestelde vragen over Tiny Houses

De Belgische wetgeving is erg vaag rond Tiny Houses. Bij een bouw is er altijd een vergunning nodig. De kans van slagen voor de vergunning is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Reglementering in je gemeente
  • De omgeving van je huis
  • Inkijk privacy van je buren

Mocht het niet lukken zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden om je woning uit te breiden zoals aanbouw of werken met een optopping

Tiny Houses worden niet altijd erkend als woning omdat de bewoonbare ruimte soms kleiner is dan wat de woonwetgeving voorschrijft.

Voor domiciliëring moet je eerst informeren bij je gemeente. Of je moet je domicilieadres ergens anders zetten, maar dan woon je officieel niet in je microwoning.

Met het modulair systeem van BUILDINC kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden in je natuurhuisje.
Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid om meerdere verdiepen bij te bouwen.
Tiny Houses en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.
BUILDINC biedt de mogelijkheid om je woning uit te breiden op maat. Zo heb je ook een mini natuurhuisje met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.
Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.
Niet onbelangrijk bij het bouwen van een microhuisje is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

BUILDINC: jouw veilige keuze

Klaar voor een tiny house te kopen dat voldoet aan al jouw wensen? Aarzel niet langer en doe een beroep op de expertise van BUILDINC voor het bouwen en plaatsen van jouw droomproject! Zo ben je zeker van een hoogstaand afgewerkte tiny house en kun je rekenen op een offerte op maat. Zo wordt jouw tiny house-droom werkelijkheid!

Waar mag ik een Tiny House zetten?

Wil je een Tiny House bouwen in België of Nederland? De regelgeving voor tiny houses in België of Nederland is in elke gemeente anders. Zo heeft de stad Leuven al een eigen regelgeving klaar. Wat wel algemeen is vastgelegd, is dat een tiny house minstens 18m2 groot moet zijn. Ook heb je steeds een bouwvergunning nodig om een tiny house te kunnen plaatsen.

Lees meer:

Laat je inspireren door design:

Wie eens tiny houses opzoekt op Pinterest, zal al snel verliefd worden op deze charmante type woningen. Elke vierkante meter wordt benut en knus ingericht voor maximaal comfort en woonplezier. Doordat een tiny house bij BUILDINC altijd in samenspraak met de klant worden ontworpen, zal die er exact uitzien zoals in jouw dromen. Graag een A-frame tiny house (met het typische dak)? Of eerder een blokje? De keuze is aan jou!