Tiny House Prijs

Tiny House Prijs
Alles over een Tiny House: de prijs, mogelijkheden en bouwproces. BUILDINC is dé specialist in het bouwen van energiezuinige Tiny Houses. Lees meer in dit artikel.
tiny house kopen 2

Hoeveel kost een tiny house?

Droom jij ook van je eigen tiny house waar je helemaal tot rust kunt komen, maar weet je niet goed wat dit jou zal kosten of wat de totaalprijs zal zijn? Lees dan snel verder! BUILDINC zet alle kosten eens op een rijtje.

Je kan ervoor kiezen je tiny house zelf te bouwen, maar je kan ook beroep doen op een expert, zoals BUILDINC. Voor de realisatie van jouw droomproject werken wij met gedetailleerde offertes, zodat jij niet voor verrassingen komt te staan. Contacteer ons voor onze standaardoffertes of een offerte op maat.

Tiny house movement

Tiny house prijs
Met een tiny house heb je minder kosten, zo heb je veel meer tijd om te gaan reizen en je passies te volgen.

De hype van tiny houses is ontstaan in de Verenigde Staten onder de noemer van de ‘tiny house movement’, maar is tegenwoordig ook bij ons in België en Nederland niet meer weg te denken. Denk aan tiny houses in de Ardennen, die trouwens vaak de hele zomer volgeboekt zijn. Mensen gaan er graag naartoe om in de ongerepte natuur te genieten van hun vakantie.

Tiny houses duiken tegenwoordig overal op. Mensen laten een tiny house soms in hun eigen tuin plaatsen, als perfect getaway, hobbyruimte of als tuinkantoor, maar ook elders worden tiny houses gevestigd. Denk bijvoorbeeld aan een leuk vakantiehuisje in de Ardennen waar je helemaal tot rust kan komen en kan genieten van de natuur. Een hot tub bij je tiny house is daarbij een leuke extra! Ook plaatsen sommige mensen een tiny house als zorgunit voor een zorgbehoevend familielid. Die kan als goedkoper alternatief dienen dan een kamer in een rusthuis. Soms wordt er zelfs voor gekozen om permanent in een tiny house te wonen.

Tiny house prijs

De prijs van een tiny house fluctueert meestal tussen de 30.000 en de 90.000 euro. Het gaat hier om de kost van het bouwen en plaatsen van een tiny house. Er wordt bij deze berekening dus nog geen rekening gehouden met het aankopen van een stukje grond om je tiny house op te plaatsen, de meubels die je zelf nog aankoopt, extra’s zoals een hot tub of zonnepanelen, enzovoort.

De reden dat de bouwprijs zo kan variëren zit in het feit dat je een tiny house volledig kan aanpassen naar jouw wensen. Je maakt met andere woorden je tiny house zo goedkoop of zo duur als je zelf wilt. Zo kan je kiezen voor een klein huisje met een eenvoudige afwerkingsgraad, maar ook een luxueus afgewerkt pareltje is mogelijk. Hieronder zetten we een aantal elementen uiteen die een invloed kunnen hebben op de prijs. Bij BUILDINC realiseren we een tiny house op maat, volgens de afwerkingsgraad van jouw keuze.

modulair bouwen
Makkelijk verplaatsbaar dankzij ons modulair systeem

Basisprijs casco structuur

De basisprijs voor een tiny house is de prijs die je zult betalen voor een casco afgeleverd tiny house, inclusief werkuren om het geheel te vervaardigen. Deze basisprijs zal variëren naargelang de grootte van het huisje, de vorm en complexiteit, de materiaalkeuzes… Een kleine oppervlakte zal bijvoorbeeld minder kosten. Als je daarnaast kiest voor meubels op maat die meteen worden ingebouwd in je structuur, zal het kostenplaatje uiteraard hoger liggen.

Lees ook: Een tiny house op je landbouwgrond bouwen.

Kostprijs materiaal ramen en deuren

Ook de materiaalkeuze voor de ramen en deuren heeft een impact op de totaalprijs van je tiny house. Ramen in pvc, hout of aluminium zullen de meest gebruikte opties zijn. Daarnaast zal het ook een rol spelen of de ramen en deuren een standaardafmeting hebben en er dus kan worden gewerkt met stockproducten of er op maat moet worden gewerkt.

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Je Tiny House kopen bij BUILDINC

Speel je al een tijdje met het idee om in een tiny house te gaan wonen? Of wil je het eerder bouwen als zorgwoning of extra studentenwoning? Of je nu een tiny house als vakantiehuis wil of als permanente woning, bij BUILDINC ben je aan het juiste adres! Wij zijn expert in modulair en ecologisch bouwen in België. Samen bekijken we wat er mogelijk is en wordt er op basis daarvan een offerte gemaakt. Lees hier hoe wij tewerk gaan:

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC : je krijgt van ons één vaste prijs voor een Tiny House volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een Tiny House van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je microwoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe jouw Tiny House gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alle twee: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Tiny Houses met BUILDINC is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

DUURZAME OPLOSSING

Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan ben je met een tiny house al op de goede weg. Bij het bouwen van een tiny house wordt er namelijk steevast gebruikgemaakt van duurzame materialen. Ook bij BUILDINC proberen wij ons steentje bij te dragen. Zo produceren wij met het RICRON paneel; een volledig gerecycleerd paneel met verschillende lagen plastic die zo uit de zee worden gevist. Het eco-vriendelijke product heeft al verschillende awards op zijn naam staan en is erkend door het WWF. Daarnaast zijn wij niet enkel 100% duurzaam, maar ook 120% circulair. Al het materiaal waarmee de tiny house gebouwd wordt, kan opnieuw geïntegreerd worden in nieuwe bouwprojecten.

Hoe kan ik de prijs drukken?

Tiny house bouwen of laten bouwen

Sommige mensen kiezen ervoor zelf aan de slag te gaan bij het bouwen van hun tiny house, omdat ze dit leuk vinden, maar misschien ook omdat ze denken op die manier de kosten te kunnen drukken. Dit is echter niet altijd het geval! Als je weinig ervaring hebt kunnen er immers heel wat zaken mislopen door fouten en verlies je bovendien ook gewoon kostbare tijd. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van waterschade of slechte isolatie, wat je op termijn duur kan komen te staan.

Daarom is het vaak beter simpelweg een beroep te doen op een expert, zoals BUILDINC. Hierdoor ben je zeker van een kwalitatief afgewerkt huisje en heb je meer zekerheid wat betreft de prijs, die bepaald wordt in de offerte. Bovendien biedt een professional vaak ook meer mogelijkheden op het vlak van afwerking, verschillende opties en upgrades. Bij BUILDINC hebben we jarenlange ervaring en expertise opgebouwd, die we graag voor jou aanwenden!

Gerecycleerde materialen

Je kunt ervoor kiezen om te werken met gerecycleerde materialen voor de bouw van je tiny house, wat de prijs kan drukken. Daarnaast is het ook een erg duurzame keuze! Bij BUILDINC wordt trouwens altijd gewerkt met eco-vriendelijke materialen.

Veelgestelde vragen over Tiny Houses

De Belgische wetgeving is erg vaag rond Tiny Houses. Bij een bouw is er altijd een vergunning nodig. De kans van slagen voor de vergunning is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Reglementering in je gemeente
  • De omgeving van je huis
  • Inkijk privacy van je buren

Mocht het niet lukken zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden om je woning uit te breiden zoals aanbouw of werken met een optopping

Tiny Houses worden niet altijd erkend als woning omdat de bewoonbare ruimte soms kleiner is dan wat de woonwetgeving voorschrijft.

Voor domiciliëring moet je eerst informeren bij je gemeente. Of je moet je domicilieadres ergens anders zetten, maar dan woon je officieel niet in je microwoning.

Met het modulair systeem van BUILDINC kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden in je natuurhuisje.
Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid om meerdere verdiepen bij te bouwen.
Tiny Houses en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.
BUILDINC biedt de mogelijkheid om je woning uit te breiden op maat. Zo heb je ook een mini natuurhuisje met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.
Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.
Niet onbelangrijk bij het bouwen van een microhuisje is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

BUILDINC: jouw veilige keuze

Klaar voor een tiny house te kopen dat voldoet aan al jouw wensen? Aarzel niet langer en doe een beroep op de expertise van BUILDINC voor het bouwen en plaatsen van jouw droomproject! Zo ben je zeker van een hoogstaand afgewerkte tiny house en kun je rekenen op een offerte op maat. Zo wordt jouw tiny house-droom werkelijkheid!

Waar mag ik een Tiny House zetten?

Wil je een Tiny House bouwen in België of Nederland? De regelgeving voor tiny houses in België of Nederland is in elke gemeente anders. Zo heeft de stad Leuven al een eigen regelgeving klaar. Wat wel algemeen is vastgelegd, is dat een tiny house minstens 18m2 groot moet zijn. Ook heb je steeds een bouwvergunning nodig om een tiny house te kunnen plaatsen.

Lees meer:

Laat je inspireren door design:

Wie eens tiny houses opzoekt op Pinterest, zal al snel verliefd worden op deze charmante type woningen. Elke vierkante meter wordt benut en knus ingericht voor maximaal comfort en woonplezier. Doordat een tiny house bij BUILDINC altijd in samenspraak met de klant worden ontworpen, zal die er exact uitzien zoals in jouw dromen. Graag een A-frame tiny house (met het typische dak)? Of eerder een blokje? De keuze is aan jou!