Tiny house West-Vlaanderen

Tiny house West-Vlaanderen
Alles over een Tiny House in West-Vlaanderen: de prijs, mogelijkheden en bouwproces. BUILDINC is dé specialist in het bouwen van energiezuinige Tiny Houses. Lees meer in dit artikel.
tiny house kopen 2

Meer weten over een tiny house in West-Vlaanderen? Lees hier meer

Tiny houses winnen in België en Nederland aan populariteit. Ook in West-Vlaanderen kan je steeds rekenen op de expertise van BUILDINC voor het bouwen en plaatsen van jouw droomhuisje. 

Aarzel niet langer en neem contact op met ons op voor een offerte op maat. Bij BUILDINC ben je aan het juiste adres!

Tiny houses vind je overal

De tiny house movement ontstond oorspronkelijk in de Verenigde Staten als reactie op de stijgende huizenprijzen. Maar ook bij ons is er een stijgende vraag naar alternatieve woonvormen. Steeds meer mensen kiezen bijvoorbeeld voor een tiny house, kangoeroewoning of cohousing.

Tiny house West-Vlaanderen
Met een tiny house heb je minder kosten, zo heb je veel meer tijd om te gaan reizen en je passies te volgen.

Waarom kiezen mensen voor een tiny house?

Vakantiewoning

Er zijn veel redenen waarom mensen – jong en oud – voor een tiny house kiezen. Enerzijds zijn er mensen die een tiny house vooral zien als een vakantiehuisje. Door je huisje in de natuur te plaatsen kom je helemaal tot rust. Een tiny house is een perfecte getaway van het drukke leven.

Een vakantiehuisje kan je natuurlijk ook verhuren wanneer je er zelf geen gebruik van maakt. Op die manier kan je met de huurinkomsten van je tiny house een deel van je investeringen terugbetalen. Tiny houses zijn erg in trek bij vakantiegangers en zijn daarom vaak maanden op voorhand volzet! Via sites zoals Airbnb verhuur je zonder moeite jouw tiny house. Met een tiny house doe je met andere woorden ook een goede investering!

Eerste verblijfplaats

Anderzijds zijn er ook mensen die er bewust voor kiezen om permanent in een tiny house te leven en het dus als hun vaste woning of eerste verblijfplaats beschouwen. Dit wordt niet alleen om financiële redenen gedaan, maar ook om ecologische of andere redenen. Je kiest er namelijk bewust voor om op een kleinere oppervlakte te leven, met minder ruimte én spullen. 

In dit artikel lees je de getuigenis van een student in Gent die wegens de krappe kotenmarkt koos voor een tiny house in plaats van een kot.

modulair bouwen
Makkelijk verplaatsbaar dankzij ons modulair systeem

Wettelijk kader in België

Wie een tiny house in België permanent wil bewonen moet rekening houden met de wetgeving. In West-Vlaanderen en in de rest van Vlaanderen is de wetgeving rond tiny houses op dit moment nog vaag. Om je tiny house in de grond te verankeren en dus permanent vast te zetten heb je een bouwvergunning nodig. Of je die ook krijgt hangt af van gemeente tot gemeente. Meer informatie over de wetgeving rond tiny houses in Vlaanderen vind je op onze website

Een tiny house heeft vele voordelen

Tiny houses zijn niet alleen erg idyllisch en leuk om naar te kijken, ze bieden ook heel wat voordelen waardoor ze bij veel mensen in de smaak vallen. Redenen genoeg om een tiny house te kiezen!

casco woning

Betaalbaar wonen

Een van de grootste voordelen aan tiny houses is hun prijskaartje. De kostprijs om een tiny house te bouwen en plaatsen ligt ergens tussen de 30.000 en de 90.000 euro. Hoeveel je exact zult betalen hangt af van een aantal factoren, zoals de grootte, materiaalkeuze en de inrichting van je tiny house. Zo kan je kiezen voor een basic huisje met de nodige voorzieningen, maar ook een luxe afwerking is mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een tiny house met hot tub ernaast, zodat je helemaal tot rust kan komen.

Bekijk zeker onze website voor meer uitleg over de prijsbepaling van een tiny house.

Kies jouw unieke locatie

Een tiny house kan je overal kwijt. Kies je ervoor om dicht bij een stad te wonen of vind je het leuker om back to nature te gaan en een locatie aan de rand van een groen gebied of op het platteland te kiezen? Het kan allemaal met tiny houses. 

Kiezen voor een tiny house in West-Vlaanderen

Ook in West-Vlaanderen zijn er vele redenen om te kiezen voor een tiny house als vakantieverblijf of vaste woonplaats. 

Een grote troef is de Belgische kust. Kies voor een tiny house aan de zee en spring in het water wanneer jij daar zin in hebt! Slapen in een huisje met het geluid van de golven op de achtergrond, wie droomt daar nu niet van? Genieten van de natuur kan je in prachtige plekken zoals het Zwin of de Uitkerkse Polder. De streek is ook erg fijn om te wandelen of fietsen. Je kan het huisje daarom ook inrichten met een opslagplek voor fietsen.

In West-Vlaanderen zit je bovendien op een boogscheut van de mooiste Belgische historische steden, zoals Brugge en Gent.

Bouwen in West-Vlaanderen: BUILDINC staat voor je klaar!

Ben je op zoek naar een bouwbedrijf voor het realiseren van jouw project? Ook in West-Vlaanderen kan je rekenen op de expertise van BUILDINC voor het bouwen en plaatsen van het tiny house van je dromen. Wij verplaatsen ons binnen heel België en werken met offertes op maat. 

Wist je trouwens dat wij kiezen voor een ecologische aanpak? Zo werken we vaak met eco-vriendelijke materialen zoals het RICRON paneel, een volledig gerecycleerd paneel dat wordt vervaardigd uit verschillende lagen plastic uit de zee. Ook kan je kiezen voor een circulaire aanpak, waarbij materialen worden hergebruikt. Op die manier gaat niets verloren.

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Je Tiny House kopen bij BUILDINC

Speel je al een tijdje met het idee om in een tiny house te gaan wonen? Of wil je het eerder bouwen als zorgwoning of extra studentenwoning? Of je nu een tiny house als vakantiehuis wil of als permanente woning, bij BUILDINC ben je aan het juiste adres! Wij zijn expert in modulair en ecologisch bouwen in België. Samen bekijken we wat er mogelijk is en wordt er op basis daarvan een offerte gemaakt. Lees hier hoe wij tewerk gaan:

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC : je krijgt van ons één vaste prijs voor een Tiny House volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een Tiny House van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je microwoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe jouw Tiny House gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alle twee: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Tiny Houses met BUILDINC is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

DUURZAME OPLOSSING

Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan ben je met een tiny house al op de goede weg. Bij het bouwen van een tiny house wordt er namelijk steevast gebruikgemaakt van duurzame materialen. Ook bij BUILDINC proberen wij ons steentje bij te dragen. Zo produceren wij met het RICRON paneel; een volledig gerecycleerd paneel met verschillende lagen plastic die zo uit de zee worden gevist. Het eco-vriendelijke product heeft al verschillende awards op zijn naam staan en is erkend door het WWF. Daarnaast zijn wij niet enkel 100% duurzaam, maar ook 120% circulair. Al het materiaal waarmee de tiny house gebouwd wordt, kan opnieuw geïntegreerd worden in nieuwe bouwprojecten.

Hoe kan ik de prijs drukken?

Tiny house bouwen of laten bouwen

Sommige mensen kiezen ervoor zelf aan de slag te gaan bij het bouwen van hun tiny house, omdat ze dit leuk vinden, maar misschien ook omdat ze denken op die manier de kosten te kunnen drukken. Dit is echter niet altijd het geval! Als je weinig ervaring hebt kunnen er immers heel wat zaken mislopen door fouten en verlies je bovendien ook gewoon kostbare tijd. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van waterschade of slechte isolatie, wat je op termijn duur kan komen te staan.

Daarom is het vaak beter simpelweg een beroep te doen op een expert, zoals BUILDINC. Hierdoor ben je zeker van een kwalitatief afgewerkt huisje en heb je meer zekerheid wat betreft de prijs, die bepaald wordt in de offerte. Bovendien biedt een professional vaak ook meer mogelijkheden op het vlak van afwerking, verschillende opties en upgrades. Bij BUILDINC hebben we jarenlange ervaring en expertise opgebouwd, die we graag voor jou aanwenden!

Gerecycleerde materialen

Je kunt ervoor kiezen om te werken met gerecycleerde materialen voor de bouw van je tiny house, wat de prijs kan drukken. Daarnaast is het ook een erg duurzame keuze! Bij BUILDINC wordt trouwens altijd gewerkt met eco-vriendelijke materialen.

Veelgestelde vragen over Tiny Houses in België

De Belgische wetgeving is erg vaag rond Tiny Houses. Bij een bouw is er altijd een vergunning nodig. De kans van slagen voor de vergunning is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Reglementering in je gemeente
  • De omgeving van je huis
  • Inkijk privacy van je buren

Mocht het niet lukken zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden om je woning uit te breiden zoals aanbouw of werken met een optopping

Tiny Houses worden niet altijd erkend als woning omdat de bewoonbare ruimte soms kleiner is dan wat de woonwetgeving voorschrijft.

Voor domiciliëring moet je eerst informeren bij je gemeente. Of je moet je domicilieadres ergens anders zetten, maar dan woon je officieel niet in je microwoning.

Met het modulair systeem van BUILDINC kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden in je natuurhuisje.
Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid om meerdere verdiepen bij te bouwen.
Tiny Houses en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.
BUILDINC biedt de mogelijkheid om je woning uit te breiden op maat. Zo heb je ook een mini natuurhuisje met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.
Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.
Niet onbelangrijk bij het bouwen van een microhuisje is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

BUILDINC: jouw veilige keuze

Klaar voor een tiny house te kopen dat voldoet aan al jouw wensen? Aarzel niet langer en doe een beroep op de expertise van BUILDINC voor het bouwen en plaatsen van jouw droomproject! Zo ben je zeker van een hoogstaand afgewerkte tiny house en kun je rekenen op een offerte op maat. Zo wordt jouw tiny house-droom werkelijkheid!

Waar mag ik een Tiny House zetten?

Wil je een Tiny House bouwen in België of Nederland? De regelgeving voor tiny houses in België of Nederland is in elke gemeente anders. Zo heeft de stad Leuven al een eigen regelgeving klaar. Wat wel algemeen is vastgelegd, is dat een tiny house minstens 18m2 groot moet zijn. Ook heb je steeds een bouwvergunning nodig om een tiny house te kunnen plaatsen.

Lees meer:

Laat je inspireren door design:

Wie eens tiny houses opzoekt op Pinterest, zal al snel verliefd worden op deze charmante type woningen. Elke vierkante meter wordt benut en knus ingericht voor maximaal comfort en woonplezier. Doordat een tiny house bij BUILDINC altijd in samenspraak met de klant worden ontworpen, zal die er exact uitzien zoals in jouw dromen. Graag een A-frame tiny house (met het typische dak)? Of eerder een blokje? De keuze is aan jou!