Wil je een tuinkantoor kopen, dan moet je de keuze maken tussen een tuinkantoor op maat of een prefab tuinkantoor. Het belangrijkste voordeel van prefab is de gunstigere prijs. Doordat prefab tuinkantoren in vaste maten en uitvoeringen worden geproduceerd, zijn deze een pak goedkoper dan een op maat gemaakt tuinkantoor.

Nadeel is dan weer dat je zelf niet kan kiezen waar je ramen of deuren komen. Ook op gebied van uitzicht ben je erg beperkt en ziet het er erg basic uit. Bovendien zijn prefab kantoren vaak gemaakt in materialen die minder duurzaam zijn en meer onderhoud vergen.

Een op maat gemaakt tuinkantoor kan je helemaal laten bouwen en inrichten naar je eigen wensen en eisen. In principe kan je het kantoor zo groot en luxueus maken als je zelf wil.

Een ecologisch tuinhuis! 

Met de hulp van Buildinc kan je een prachtig en duurzaam tuinhuis in verschillende stijlen bouwen. Wij bieden tuinhuizen in verschillende stijlen en maten. Door de houtconstructies met goede isolatie zijn de tuinhuizen het hele jaar warm en comfortabel. Bovendien maakt Buildinc enkel gebruik van hout uit duurzame bossen en maken enkel gebruik van ecologisch bouwmateriaal. Wanneer je ervoor kiest om een tuinhuis van Buildinc te bouwen, dan kies je voor kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit.

 • Volledig op maat en volgens jouw wensen
 • Zowel zelfbouwpakketten als geplaatst
 • Begeleiding doorheen het volledige proces
 • Duurzame, circulaire & innovatieve materialen

Jij kiest de afwerking,
wij garanderen de kwaliteit.


Onze tuinhuizen bieden je eindeloze mogelijkheden met een kwalitatieve afwerking in Tonosho Zwarthout, Thermowood, Padouk Hardhout of een gevelbekleding in steen.

Met BuildInc kies je voor een luxe tuinhuis op maat gemaakt met ecologische materialen. Of je nu kiest voor een bijgebouw aan je bestaande woning of een aparte kantoor in je tuin of een tuinhuis voor opslagruimte. Wij begeleiden je in al je wensen en eisen in functionaliteit, design, techniek en afwerking.

Een tuinhuis bouwen is nog nooit zo makkelijk geweest.

BuildInc is in de Benelux exclusief verdeler van Tabiclack. Tabiclack levert hoogwaardige isolatieoplossingen voor alle soorten constructies, dé oplossing op maat voor het isoleren van tuinhuizen, kantoortjes en poolhouses waar de ruimte beperkt is.

Zo heb je nooit last van koude bruggen of isolatieproblemen. 

Gevelbekleding voor tuinhuizen

Buildinc werkt nauw samen met fabrikanten van diverse bouwmaterialen om constant de vinger aan de pols te houden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Hoe bouwen we het tuinhuis  
van je dromen?

Bij het bouwen van je tuinhuis op maat wil je graag weten waaraan je toe bent. Dat begrijpen we bij Buildinc maar al te best. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij Buildinc: je krijgt van ons één vaste prijs voor een tuinhuis volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor het tuinhuis van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je tuinhuis verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Zelf als handige harry aan de slag met begeleiding van een professional of liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alletwee: jij kiest, Buildinc levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

De tuinhuizen van Buildinc zijn niet enkel 120% circulair, ze zijn ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100%

Duurzaam
garantie

100% duurzaam, 120% circulair

De tuinhuizen en andere constructies van Buildinc zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn, horen we je vragen? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. Van je tuinhuis een aanbouw maken voor het huis van je kinderen? You got it! 

Tuinhuis op maat
de naam waardig


tuinkantoor op maat

Tuinhuis op maat in België 

Buildinc is de specialist in het uitwerken en produceren van ecologische houten constructies die volledig op maat worden gemaakt. Heeft je tuin een zeer specifieke vorm of heb je nood aan een constructie die volledig afgestemd word naar je noden en wensen?

Met heel wat ervaren architecten en designers en expertise, gaan we graag met je op zoek naar de constructie waar je altijd al van droomde. Je kan hierbij zelf kiezen voor een constructie in tonosho-zwarthout, thermowood, padouk-hardhout en steen.

tuinhuis prijs

De prijzen van tuinhuizen kunnen variëren naargelang het type gebouw en je persoonlijke preferenties. De prijs voor het plaatsen van een tuinhuis hangt af van deze elementen:

 • Prefab tuinhuis of maatwerk?
 • De afmeting
 • Materiaalkeuze: uitvoering in hout of steen?
 • Technische voorzieningen
tuinkantoor modern


Veelgestelde vragen over tuinhuizen 

Is een bouwvergunning nodig voor een tuinhuis ?

Ongeacht het om een mobiele unit gaat of het plaatsen van een tuinhuis. Voor het bouwen moet je overal in België een bouw- of omgevingsvergunning hebben.

Voor bijgebouwen zoals tuinhuizen, serres of carports is dat meestal niet nodig als u de door uw gewest of gemeente voorgeschreven maximale oppervlakte, hoogte en afstand tot uw eigen woning en andere gebouwen respecteert.

Hoe groot kan een tuinhuis zijn?

Zo groot dat je maar wilt. Het verschil tussen een tuinhuis, serre of huis zit hem in de functie.

Leg uw tuinhuisproject altijd eerst voor aan de bevoegde dienst van uw gemeente of stad.

is het mogelijk voor een sanitaire voorzieningen in een tuinhuis ?

Met het modulair systeem van BuildInc kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden.

Kan ik meerdere verdiepen bouwen?

Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid om meerdere verdiepen bij te bouwen.

Zijn Buildinc tuinhuizen geïsoleerd?

Tuinhuizen en andere constructies van Buildinc zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.

Welke voorzieningen kan Buildinc bieden?

BuildInc biedt de mogelijkheid om je tuinhuis uit te breiden op maat. Zo heb je ook een mega tuinhuis met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.

Kan ik een tuinhuis later uitbreiden?

Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.

Welke fundering heeft een tuinhuis nodig?

Niet onbelangrijk bij het bouwen van een tuinhuis is de fundering. Om lang te genieten van uw mooie werkruimte in de tuin heeft u een goede ondergrond nodig. BuildInc gebruikt een eigen systeem van kwaliteitsvolle beton voor een degelijke fundering.

The proof of the pudding
is in the eating


Bij het bouwen van je tuinhuis op maat wil je graag weten waaraan je toe bent. Dat begrijpen we bij Buildinc maar al te best. We leggen daarom graag uit hoe jouw project stap voor stap vorm zal krijgen.

Bekijk enkele van onze referenties:

Krijg nu een plan & prijsraming voor een tuinhuis op maat

 • Volledig op maat en volgens jouw wensen
 • Zowel zelfbouwpakketten als geplaatst
 • Begeleiding doorheen het volledige proces
 • Duurzame, circulaire & innovatieve materialen
Maak een keuzen en vraag gratis een plan & prijsraming aan
Tuinhuis zelfbouwpakket
Tuinhuis laten plaatsen