Prefab vakantiewoning

Prefab vakantiewoning

Alles over een Tiny House in Vlaams-Brabant: de tiny house movement, de kostprijs en de voordelen. BUILDINC is dé specialist in het bouwen van energiezuinige Tiny Houses. Lees meer in dit artikel.

prefab vakantiewoning 1

Ontdek de voordelen van een prefab vakantiewoning

Ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven en tot rust komen op een mooie locatie: een vakantiewoning bouwen biedt veel voordelen, maar de snel oplopende huurprijs of koopprijs zorgt ervoor dat het enkel mogelijk lijkt voor grootverdieners. Wat als een eigen recreatiewoning helemaal niet zo duur hoefde te zijn? BUILDINC stelt voor: de prefab vakantiewoning!

Waarom een vakantiewoning bouwen?

Wie vaker vakantiewoningen huurt kent de worsteling: uren verhuursites afschuimen, teleurgesteld zijn door de indeling of afwerking van de accommodatie en uiteindelijk te veel betalen. 

Een eigen vaste vakantiewoning bezitten is erg handig, maar er zelf eentje bouwen is de beste oplossing. Zelf een vakantiehuis bouwen betekent dat jij bepaalt hoe het eruit zal zien. Je kan het volledig volgens jouw wensen laten bouwen, wat het een unieke uitstraling geeft. Bovendien heb je er jarenlang plezier van!

Wanneer je de woning zelf niet gebruikt, kan er een advertentie op verhuursites worden geplaatst. Zoals je ziet, biedt een zelfgebouwde vakantiewoning alleen maar voordelen!

Wat zijn prefab woningen?

Prefab woningen zijn woningen waarvan er grote delen vooraf in een atelier worden gemaakt. Die delen worden dan van de fabriek naar de bouwgrond getransporteerd en ter plekke geassembleerd en afgewerkt.

modulaire woonunits 2

Goedkoper voor dezelfde kwaliteit

Tegenwoordig worden er steeds vaker prefab huizen gebouwd. De reden hiervoor is simpel: het is veel goedkoper dan een standaard woning bouwen én het heeft dezelfde kwaliteit. Een prefab woning hoeft dus zeker niet onder te doen voor een gewoon huis. 

Korte bouwtijd

Doordat een prefab woning in een fabriek gebouwd wordt, is het bouwproces niet onderhevig aan weersomstandigheden of andere factoren die een planning kunnen beïnvloeden. De productie van de onderdelen gaat dus veel vlotter. In ongeveer 2 weken tijd is de constructie compleet. Daarnaast worden productiefouten tot het minimum beperkt, waardoor de bouw niet eindeloos blijft aanslepen.

Toepassingen

Prefab bouwen kent een stijging in populariteit en dat komt door de veelzijdige toepassing van het systeem. Er worden verschillende soorten kavels mee gebouwd, zoals een mantelzorgwoning of houten chalets. 

Gerecycleerde materialen

BUILDINC, expert in prefab en modulair bouwen, werkt zelfs met een systeem waardoor circulair bouwen mogelijk is. Dat wil zeggen dat alle materialen die gebruikt zijn voor een gebouw opnieuw gebruikt kunnen worden bij een nieuw bouwproject. Een garage die bijvoorbeeld niet vaak wordt gebruikt, kan tot poolhouse of tuinkantoor omgevormd worden. 

circulair bouwen 2

Een prefab recreatiewoning bouwen is een geniaal idee

Als prefab woningen steeds vaker dienen voor permanente bewoning, dan klinkt een prefab chalet of recreatiewoning meer en meer als een geniaal idee. In snel tempo worden ze in elkaar gezet en kan jij genieten van het goeie leven.

Bouwpakket voor recreatiewoningen

Prefab bouwen biedt ruimte om zelf de handen uit de mouwen te steken. Zo biedt BUILDINC een bouwpakket aan waarmee je zelf, met je eigen handen, een prefab vakantiewoning kan bouwen. Afhankelijk van je kennis, vaardigheden, eisen en wensen, wordt je meer of minder ondersteund door de professionals van BUILDINC.

Begeleiding van plan tot afgewerkt project

Wij begeleiden jou volledig, van ontwerp tot plaatsing. Binnen elk project bekijken wij samen met jou alle mogelijkheden en bieden wij een offerte op maat. Deze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat jij het perfecte tiny house zal krijgen! Aarzel daarom niet langer en doe een beroep op onze jarenlange ervaring!

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Je Tiny House kopen bij BUILDINC

Speel je al een tijdje met het idee om in een tiny house te gaan wonen? Of wil je het eerder bouwen als zorgwoning of extra studentenwoning? Of je nu een tiny house als vakantiehuis wil of als permanente woning, bij BUILDINC ben je aan het juiste adres! Wij zijn expert in modulair en ecologisch bouwen in België. Samen bekijken we wat er mogelijk is en wordt er op basis daarvan een offerte gemaakt. Lees hier hoe wij tewerk gaan:

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC : je krijgt van ons één vaste prijs voor een Tiny House volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een Tiny House van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je microwoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

Jij bepaalt hoe jouw Tiny House gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alle twee: jij kiest, BUILDINC levert zoals jij wenst.

Levenslang genieten

Tiny Houses met BUILDINC is niet enkel 120% circulair, het is ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

DUURZAME OPLOSSING

Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen? Dan ben je met een tiny house al op de goede weg. Bij het bouwen van een tiny house wordt er namelijk steevast gebruikgemaakt van duurzame materialen. Ook bij BUILDINC proberen wij ons steentje bij te dragen.

Kostprijs om een prefab recreatiewoning te realiseren

Er zijn veel factoren die een rol spelen in het bepalen van de kostprijs van een prefab recreatiewoning. Omwille van de aard van de constructie ligt de prijs sowieso lager dan het bouwen van een standaard vakantiehuis. Je mag erop rekenen dat het project ongeveer 30% goedkoper zal zijn. Daarnaast wordt het bedrag bepaald door de afmeting van de woning, het aantal verdiepen, de mate van afwerking van de binnen- en buitenkant, het plaatsen van zonnepanelen, het al dan niet gebruiken van duurzame materialen en overige materiaalkeuze

Ben je nieuwsgierig naar het kostenplaatje van een prefab vakantiewoning? Neem dan contact op met BUILDINC voor een plan en prijsraming voor een bouwproject op maat.

Veelgestelde vragen over Tiny Houses

De Belgische wetgeving is erg vaag rond Tiny Houses. Bij een bouw is er altijd een vergunning nodig. De kans van slagen voor de vergunning is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Reglementering in je gemeente
  • De omgeving van je huis
  • Inkijk privacy van je buren

Mocht het niet lukken zijn er gelukkig ook andere mogelijkheden om je woning uit te breiden zoals aanbouw of werken met een optopping

Tiny Houses worden niet altijd erkend als woning omdat de bewoonbare ruimte soms kleiner is dan wat de woonwetgeving voorschrijft.

Voor domiciliëring moet je eerst informeren bij je gemeente. Of je moet je domicilieadres ergens anders zetten, maar dan woon je officieel niet in je microwoning.

Met het modulair systeem van BUILDINC kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden in je natuurhuisje.
Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid om meerdere verdiepen bij te bouwen.
Tiny Houses en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.
BUILDINC biedt de mogelijkheid om je woning uit te breiden op maat. Zo heb je ook een mini natuurhuisje met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.
Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uibreiden of hergebruiken.
Niet onbelangrijk bij het bouwen van een microhuisje is de basis waarop deze gebouwd wordt. BUILDINC biedt je verschillende funderingsmogelijkheden om een snelle en propere opbouw te garanderen.

BUILDINC: jouw veilige keuze

Klaar voor een tiny house te kopen dat voldoet aan al jouw wensen? Aarzel niet langer en doe een beroep op de expertise van BUILDINC voor het bouwen en plaatsen van jouw droomproject! Zo ben je zeker van een hoogstaand afgewerkte tiny house en kun je rekenen op een offerte op maat. Zo wordt jouw tiny house-droom werkelijkheid!

Waar mag ik een Tiny House zetten?

Wil je een Tiny House bouwen in België of Nederland? De regelgeving voor tiny houses in België of Nederland is in elke gemeente anders. Zo heeft de stad Leuven al een eigen regelgeving klaar. Wat wel algemeen is vastgelegd, is dat een tiny house minstens 18m2 groot moet zijn. Ook heb je steeds een bouwvergunning nodig om een tiny house te kunnen plaatsen.

Lees meer:

Laat je inspireren door design:

Wie eens tiny houses opzoekt op Pinterest, zal al snel verliefd worden op deze charmante type woningen. Elke vierkante meter wordt benut en knus ingericht voor maximaal comfort en woonplezier. Doordat een tiny house bij BUILDINC altijd in samenspraak met de klant worden ontworpen, zal die er exact uitzien zoals in jouw dromen. Graag een A-frame tiny house (met het typische dak)? Of eerder een blokje? De keuze is aan jou!