Zorgwoning in de tuin

Zorgwoning in de tuin
zorgwoning fiscaal

Hoeveel kost een zorgwoning in de tuin?

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan een zorgwoning in de tuin. Hij is snel gebouwd, volledig op maat te maken en is zelfs opnieuw te verplaatsen of te verkopen wanneer je hem niet meer nodig hebt. Bovendien heb je vanaf 16 augustus 2021 geen vergunning meer nodig waardoor het nog makkelijker wordt om eentje in je eigen tuin te plaatsen. Nog een extra pluspunt is dat je een zorgwoning kan bouwen aan een scherpe prijs. Lees hieronder meer over de mogelijkheden en prijzen van een mantelzorgwoning in de tuin.  

De prijs van een zorgwoning

De zorgwoning hangt zeer sterk af van het budget dat je hebt en de wensen en noden die er zijn. Met een kleiner budget kan je kiezen voor een standaard, basis zorgwoning met een gemiddelde grootte. Ben je bereid wat meer geld vrij te maken? Dan kan de zorgwoning echt volledig ingericht en gebouwd worden zoals jij het wil. Bovendien zorgt het voor net dat tikkeltje meer luxe en comfort (denk bijvoorbeeld aan vloerverwarming). Omdat elke situatie anders is, bouwen wij bij BUILDINC steeds op maat en smaak van de klant. 

Ook de afwerking en de keuze van het materiaal zal deels de kostprijs van de zorgwoning bepalen. Bij BUILDINC zijn er voor de afwerking van zowel de binnenzijde (vloeren, wanden, keuken,…) als buitenzijde heel wat verschillende materialen te kiezen. Zo is er voor elk budget wat wils

Eveneens de afmeting van de zorgunit heeft invloed op de prijs. Een zorgwoning voor twee personen zal wellicht iets groter moeten zijn dan eentje voor maar één persoon. Een zorgwoning mag een maximale bruto oppervlakte hebben van 50 m². 

Gevelbekleding voor zorgwoningen

BUILDINC werkt nauw samen met de fabrikanten van de aangeboden bouwproducten en systemen. Zo wordt continu de vinger aan de pols gehouden op gebied van materiaalkeuze. De door ons aanbevolen en gebruikte materialen ondergaan de strengste testen op de markt en zijn meer dan eens innovatieve spelers in hun niche.

Tip: Download de brochure voor alle technische specificaties.

Zorgwoningen bij BUILDINC

Bij BUILDINC kan je een verplaatsbare zorgwoning kopen die volledig uitgerust is en aan alle zorgnoden voldoet. Geen drempels, aangepaste badkamer en keuken, bredere gangen, alarmknop…. Wij denken aan het comfort en gemak van zowel de zorgbehoevende als de mantelzorger.

Lijkt een zorgwoning wel iets voor jou? Vraag hier een vrijblijvende prijsofferte aan voor jouw zorgwoning op maat. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om je persoonlijk te adviseren en de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Je krijgt een voorstel en prijs voor je vraag

Geen verrassingen bij BUILDINC : je krijgt van ons één vaste prijs voor een Tiny House volledig volgens jouw wensen en zonder extra kosten achteraf.

Het plan voor een zorgwoning van je dromen

Samen met jou bekijken we wat je precies van je zorgwoning verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zoveel meer.

Jij bepaalt hoe er gebouwd wordt

Zelf als handige harry kan je aan de slag met begeleiding van een professional. Heb je liever kant-en-klaar geleverd en geplaatst? Het kan alle twee: jij kiest. BUILDINC levert zoals jij wenst.
Tip: Ontdek de zelfbouwpakketten van BUILDINC

Levenslang genieten

De zorgwoningen van BUILDINC zijn niet enkel 120% circulair, ze zijn ook bijzonder duurzaam. Je geniet van jarenlange garantie op de verschillende onderdelen van de constructie.

100% DUURZAAM, 120% CIRCULAIR

Een mantelzorgwoning en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze niet alleen 100% duurzaam, ze zijn ook 120% circulair. Hoe je meer dan 100% circulair kan zijn, horen we je vragen? Simpel: door de modulaire opbouw van onze gebouwen kunnen alle elementen tot jaren nadien hergebruikt worden in andere constructies, zelfs als de aard van het gebouw verschilt. Van je zorgwoning een aanbouw maken voor het huis van je kinderen? You got it!

Je huis omvormen tot een zorgwoning:
voorwaarden en voordelen

De belangrijkste regels zorgwonen België

Goed nieuws voor mensen die plannen maken om een zorgwoning te installeren, want sinds 16 augustus 2021 is de regelgeving omtrent het bouwen van zorgwoningen aangepast. Deze nieuwe wetgeving maakt het namelijk mogelijk om een mobiele mantelzorgwoning tijdelijk op je terrein te plaatsen voor een periode van maximaal 6 jaar terwijl de zorgwoning voordien één geheel diende te vormen met je bestaande woning.

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan een zorgwoning moet voldoen

  • In een zorgwoning mogen maximaal twee oudere of hulpbehoevende personen wonen. Met ‘hulpbehoevend’ bedoelt men een persoon met een handicap die in aanmerking komt voor een tegemoetkoming van de Vlaamse Sociale bescherming of die moeilijk zelfstandig kan wonen. De oudere moet minimum 65 jaar zijn. 

  • In of bij de hoofdwoning wordt een kleinere, ondergeschikte wooneenheid gecreëerd.

  • De blote eigendom, zowel de zorgwoning als de hoofdwooneenheid, moeten tot dezelfde persoon of personen behoren.

Lees ook: Minder rompslomp voor zorgwoning in uw tuin ( 09/2021, De Tijd)

Voordelen van een zorgwoning


Hier lijsten we een aantal mooie voordelen van een zorgwoning voor je op:

  • Je dierbare naasten wonen dichtbij, maar toch blijft iedereen zijn eigen privacy behouden.
  • Een zorgwoning is op maat gemaakt en daardoor optimaal aangepast aan de behoeften van de zorgbehoevende.
  • Een mantelzorgwoning is steeds zo veilig mogelijk gemaakt.
  • Een mantelzorgwoning is snel gebouwd. Op enkele uurtjes kan een zorgwoning al gemonteerd zijn in je achtertuin.
  • Een zorgwoning is steeds energiezuinig gemaakt en met ecologische materialen gebouwd.
  • De afwerking en inrichting is volledig zelf te kiezen.
  • Het is mogelijk om je zorgwoning te verplaatsen of zelfs opnieuw te verkopen.

Veelgestelde vragen over zorgwoningen

De nieuwe wetgeving zorgt ervoor dat vanaf 16 augustus 2021 het nog makkelijker wordt om een mantelzorgwoning in je eigen tuin te plaatsen.

Raadpleeg steeds je gemeente over de voorwaarden van het plaatsen van een mantelzorgwoning.

Meer informatie vind je op Zorgwonen zonder zorgen op de website van Agentschap Wonen-Vlaanderen

Zo groot als je maar wilt.

Leg uw zorgwoningproject altijd eerst voor aan de bevoegde dienst van uw gemeente of stad.

Met het modulair systeem van BUILDINC kunnen sanitaire voorzieningen makkelijk en snel geplaatst worden.
Modulaire gebouwen bieden de mogelijkheid om meerdere verdiepen bij te bouwen.

Ben je een beetje handig en wil je graag zelf timmeren aan dé gedroomde eyecatcher in je tuin? Met de zelfbouwpakketten van BUILDINC kan je in een handomdraai eigenhandig je moderne zorgwoning in je tuin in elkaar zetten.

Samen met jou bekijken we wat je precies van je design verwacht. We werken een plan uit en adviseren je over afwerkingsmogelijkheden, elektriciteit, isolatie en zo meer.

De zorgwoningen en andere constructies van BUILDINC zijn door hun materiaalkeuze 100% duurzaam en geïsoleerd.
BUILDINC biedt de mogelijkheid om zorgwoningen uit te breiden op maat. Zo heb je ook een mantelzorgwoning met toilet en douchemogelijkheden, smart home integratie, ect.

Ja, door de modulaire opbouw van het gebouw kan je alle onderdelen zelfs jaren nog aanpassen, uitbreiden of hergebruiken.

Niet onbelangrijk bij het bouwen van een zorgwoning is de structuur van je huis. Om lang te genieten van je extra mooie ruimte ga je best even na of je woning en/of dak voldoende draagkracht hebben. Door het lichte bouwsysteem van BUILDINC te gebruiken is meestal veel meer mogelijk dan eerst gedacht.

Bij BUILDINC kan jij zelf bepalen welke stijl het beste in je tuin past. Een woning met landelijke klasse of modern design?

Ga je voor een cottage in een landelijke stijl, voor een strak blokje of voor een leuke combinatie van beide? Wij helpen je hier graag op weg bij het maken van de juiste keuze.

Bekijk enkele van onze referenties: